注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

Depressing

这么穷 那么累

 
 
 

日志

 
 

校训:造福人民  

2009-01-01 22:36:22|  分类: 完美风暴 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

荒矶荒矶,唔会搞基;修我本行,改过自身;回头是岸,重拾信心;重会社会,造福人民。

新校训,点解要抄隔离劳改所噶口号姐…………

扑街学校,自然有扑街规矩。

学生高度自治,其实咪又系D超级家委出钱,等D老师少做事,多收钱,少管理,多轻松。

6层超级饭堂,3个家委合资,4个月搞掂,个仔食好D,当投资都好。

不断疯狂改制,广播体操改做舞神体操。乜都可以跳

最好街舞,因为学生会都系有钱仔。

除佐准时上课,准时训觉之外,好似所有普通学校噶规矩都唔再出现系荒矶。

最得意噶系,因为呢D环境,竟然可以令荒矶噶成绩略低于重点学校,略高于普通学校。

因为每日空出噶5个几钟自由时间,除食饭冲凉。你可以睇书,写作业,沟女,打波,好似只要唔违法都无事。落课钟一响,老师消失。

所以

先会出现好似废话版噶炸鸡瞄准我同埋情圣版噶男孩

佢地系两个互相用粗口当“你好”噶人,

用色子决定每日去边层楼食饭噶人。

 

男孩系一个电脑技术相当华丽噶人,虽然唔整非主流,但系BLOG好多人入。

系荒矶读佐一个星期之后。

男孩噶BLOG出现一个灵异噶照片。

标题:我识到一个绝对系历史上我最好噶朋友

幅图左边系一个优雅男生噶侧面,佢坐系一个楼梯,低头,一只修长噶手指指住右方

将页面不断拉右,见到一个老式手榴弹,俗称炸鸡。

本来D人以为系男孩识个靓仔。

后面“呢幅图揭露佢噶名字,估到无?”

无错,

炸鸡瞄准我。荒矶高等学校废话之魂。

 

然而,人们,需要挨交。Blog of 男孩:

“今日同炸鸡个死仔挨交。唔算挨交,但极之唔爽。”

食饭个阵,炸鸡用手机上Q,同一个‘男孩’问过10几次佢几班但一直唔记得系几班噶女仔倾计。

“炸鸡,沟女啊?”

“你见过人沟紧一个只会同我讨论某个靓仔噶女未?”

“依家见”

“嗯”唔系成日讲野,但讲亲都系废话。……“有无搞错?”

“咩啊?”

“佢竟然话自己暗恋个个男仔净高过佢5CM。”

“甘你答咩啊?”

“反正都暗恋,不如你稳个高你10CM以上噶靓仔好过啦!甘先合理架嘛~~”

“你系咪颠架?个女仔几高”

“矮我地5、6CM。”(炸鸡同男孩基本等高)

“你个扑街仔唔系高过人就唔好叫D女仔中意高佬啦!!你知知你甘做害佐几多唔算高佬噶男生架!!你话你甘做咩居心!!每日都做埋晒D无谓野,你除佐扰乱世界平衡仲识D咩窝!!”睇离上次噶唔知洗脚水定洗衫水同埋最近好多高大威猛噶靓仔追求佢女神对男孩打击好大

“我……”

“我闹你你还拖好唔好啊扑街?你有无人性架?唔同你食啦”男孩一手倒晒D饭,起身离开

“你会明白噶。系啊,听晚稳我食饭啊。”

“人渣!!”男孩无奈

“我同炸鸡系两个挨唔起交噶人,炸鸡话噶。”

“你唔觉得,我系度造福人类咩?”

“唔系啊话?”

每集废话表演时间

“依家系男女比例失调,所以要努力争取沟个好D噶女仔做老婆。”(甘你仲叫人地去中意高佬……)

“但系你要知道,唔系话除我地之外,周街都高佬家嘛。如果每个女仔都中意高佬,沟到高佬噶,我就唔信每个都会系好女仔,好老婆。如果每个都甘向往高佬,就会发生非典型噶灰姑娘社会效应。(你最叻就系自创特有名词)只要甘样,目的就达到啦。”

“咩话?唔明……就知你想呃我陪你食饭”

“……解:设所有女生中意高佬,总数为S,会沟高佬噶未N,净翻S-N个女仔,你荒无靓女,无好女仔?更重要噶系,N越大,高佬对好女仔噶安全感越低。难怕佢地再点中意恶魔型,风流型,总会有人怕受伤。最后,N里面,肯定有人沟唔到高佬,而且,沟到高佬噶,肯定要够狼,甘狼噶女仔,你想要啊?”

“哗哗哗哗哗哗哗~~”

“以后识做啦!!”

“做咩?”

炸鸡扮正经甘咳一咳,招牌噶假深情眼神(一睇就知道假噶深情)“靓女,未到必要情况,唔好中意D净高你少少噶男生,你需要宽大噶臂弯保护你!”

男孩无奈鼓掌,男孩一世人,只为一个人做噶无聊野鼓掌,THAT'S炸鸡。

“好,我请你食大卡司!!新校训,全部女仔,请爱高佬。若沟唔到,考虑我们。造福人民,废话之魂。”

当日,男孩BLOG日访问137,该日志回复49,多数男生,男生多数鼓掌,少数女生,女生多数话无聊。

  评论这张
 
阅读(83)| 评论(7)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017