注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

Depressing

这么穷 那么累

 
 
 

日志

 
 

又如何呢  

2009-06-21 10:56:30|  分类: 完美风暴 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

我地兴高采烈甘搬住一箱二箱噶书,向隔离教学楼噶高三课室进发。

1先见            前一节课搬好一袋书,真正搬个阵就好快,係人地痛苦噶身影边擦过,然后望住成栋楼係度搬迁。

2赎罪            你可以帮某D人搬书,你想帮噶 ,逼你帮噶 ,偶尔遇见而帮佢搬噶 ,都得。毕竟,高二噶一切,搬完,就乜叉乜叉变高三啦。

3压抑            我知道望住黑板隔离个354日噶倒数会令人有D压抑,不过都无计,上一个1班留底噶,几有科学风格噶倒计时,唔舍得丢,继续使用咯。

4搏咩话?     搏杀,搏命,拼搏。上个一班噶乜叉乜叉口号:摆脱懒惰,战胜浮躁,理性学习,阳光生活。突发奇想:理性懒惰,阳光浮躁,摆脱学习,战胜生活。无聊加恶搞,总有道理。人总要休息,但唔可以疯狂休息,请理性懒惰。人可以浮躁,但唔好胡乱浮躁,燥出自己噶性格,燥出自己噶阳光气质,请阳光浮躁。人生而平等,同追求自由幸福,学习有用,但非万能,摆脱非放弃,过分失调时,请摆脱学习。人噶生活比较痛苦,无谓特登整到自己辛苦,唔好比生活困死,活出自己,请战胜生活。

5who will see?    可以估计 ,已经有不少新奇噶日志投入生产。<all for the senior 3>《让我们搏杀》《明年今日》《只有一年》《再辛苦都要顶住》。其实呢D日志真係好振奋人心,所以大家一定要努力。唔好辜负自己噶期望。讲真噶 ,自己噶期望啊。不过新奇好,但我地要制造震惊

6又如何呢       我噶首要任务係,箍煲(防止分手)。唔係女朋友个个 ,係另一个女朋友(《我的爱情长跑》好长,情非得已唔好去睇)。我只要一年甘多,如果可以同你一齐,我只有一年甘多,假如可以同你一齐。乜都够晒。我希望可以好自豪甘讲翻个句话。所以高三,又如何呢。可以搏命读书无?可以堕落放弃无?可以轻轻松松无?可以一帆风顺无 ?问题係咩都唔得。所以呢,点学就点学,尽力而为,唔逼,唔懒,唔自杀。

甘,先可以考完高考仲串人,又如何呢?

  评论这张
 
阅读(46)| 评论(3)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017