注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

Depressing

这么穷 那么累

 
 
 

日志

 
 

仅凭运气  

2009-10-17 19:27:13|  分类: 完美风暴 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

I'm sorry to le t you see me .

let's wash wash & sleep..

If you can see this ,please be happy.that's all.

某人的世界并不灰,只是某人看得太多灰色的东西。

仅凭运气,我们有语数英铁三角噶掩护,无人希望佢地会衰系呢班“唔知系边度招翻离噶学生”手上,

仅凭运气,我们换来了物理科组长中哥,我想讲中哥你真系无得顶,绝不含糊甘扶翻起呢班“唔知做乜噶理科生”

仅凭运气,留下了决不放弃噶小英(生物科组长)同对呢届学生有抵触情绪噶芳芳(男噶,化学带头人,唔好怪佢,对呢届学生唔抵触噶人先唔正常)

运气系一个奇妙噶东西,像我看到某人的时候

但恐怕,有个人,佢未去到“运气”呢个课题。就会倒在“公平”的脚下。(废话时间,无聊空虚寂寞者请继续)

She said,

“我并唔希望你太早听到呢段话,虽然你的确会好早听到。其实我根本就唔了解,呢个世界搞成甘,係我本身噶失误,定係佢噶‘善心’做成噶。但好显然,已经改变唔到。

当你为呢个关于公平,平衡噶问题困扰,痛苦噶时候,你就会听到呢段话。你噶任务,仅仅係收集同分析,至于解决与否,我都唔知道有无办法,就算有办法,恐怕对于佢地离讲都只系一次‘灾难噶更新’。

无论係得到公平,或者得唔到公平噶人,大部分都好享受现状,佢地上次更新,好似係针对‘利用痛苦装点快乐’而设计。我觉得相当完美,起码佢地以为,觉得,或者真系,相当幸福。唔好咩?

所以当有人睇到真正噶代码个阵,都唔会发生D咩好事。可以噶话,听我讲,唔好怪佢,佢无心要令到呢个世界变成甘,佢的确係想你地向善,佢真系好努力噶。可以噶话,听我讲,收集,并分析,唔好去抵抗。

或者你会问,点解係‘自由’同‘运气’之间,要有一个甘变态噶课程——‘公平’。对唔住,我只可以讲,如果你係呢个课程里面,作出反抗噶话,恐怕结果只有一种,你会在抗争中死亡。甚至连一句‘当你听到呢段话个阵,你老公我已经死係佢地手上’都无机会同你老婆讲。然后你会去唔到最后一个‘运气’噶课程。

不过其实无乜野,最坏噶结果,不过係死亡,哪怕呢个世界所有人突然消失,都只系一件小事。我要讲噶就甘多,自己决定啦。Mr Mediator”

“她并没有参与世上任何人的设计与制造,但世上所有人的设计与制造加起来,就是她的作品。”

                                                                                             ——For the god

  评论这张
 
阅读(35)| 评论(1)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017