注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

Depressing

这么穷 那么累

 
 
 

日志

 
 

不为好死而活着  

2009-10-31 20:55:38|  分类: 完美风暴 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

大礼拜你好,大礼拜晚安,大礼拜再见。

又到一个大礼拜,虽然之后23个小时多D,但好过无。

靓女,我地已经无时间,咪提以后啦。你知唔知,PSP睇电影,可以设置播放速度噶,我噶时间太少,所以我係唔影响观赏效果噶情况下,将速度调整为1.2倍。亦即係话,我要用10个字睇晒一个钟噶电影。(“你个人渣,无时间仲去睇电影!”)

你明明?我,真系无乜时间啦。不过呢,绝对时间係好少,我地仲係有好多好多噶机会。唔好惊,真系唔好

一路有他陪你啊嘛,如果呢个乜叉他并唔存在,哪怕有一日你俾人赶上绝路,绝路,有我。有D人一直被赶上绝路

我唔忙,但成日唔记得要讲D野。係啊,keep on loving you观后感啊。

呢个《保持爱你》呢,係基本一年一度不变噶“love”系列电影。有独家试爱、十分爱、我的最爱、亲爱的、爱情万岁,同埋呢个保持爱你。大部分都睇过,除爱情万岁之外,讲真,全部都係某条友编剧噶————叶念琛

我只可以讲係好独到。香港味道,好岩呢边噶人睇噶爱情电影。

亮点:小故事格式。特征小故事:弱听女孩&歌手、爱情试用期。特别係爱情试用期,有种话俾人听“可爱女孩是骗子”噶感觉。

外语系列:《阳光清洗》对白

“你是个聪明的孩子。把你编到后进班纯粹是因为那些笨蛋不懂得如何跟你这种天才打交道。”

“为什么?”

“你是不是总觉得很无聊?”

“对啊。”

“你是不是经常望着窗外啊?”

“all the time.”

“你看,这就证明你有多么的聪明了。”

最后,讲D唔爽噶野。对于基维什同学,我只可以讲,自从佢噶志愿写李中之后,the world has never stopped loathing him【呢个世界从来无停止过对佢噶恶心ing(恶心作动词使用)】

“基维什,呢个世界太过分啦,不过甘啦,听日我买早餐俾你。”

“哎呀,好啊!唔使再早起身啦,你知知失眠到12点半,早上5点半被人吵醒係咩体验啊~~@¥%……%”(仲有一大堆我唔想听噶事件)

有人可以夜晚谈话到深夜,然后5点半爆炸式起床。但其他人唔系个个都可以甘,有人需要睡眠,有人需要休息。唉,点解呢个世界会甘恶趣味噶呢?

咳咳……等我变身先。

『错啦,你错啦。人地谈话到深夜係因为人地要舒缓学习压力。极少数无学习压力噶人可以忽略。

人地5点半起身学习係勤奋噶表现,极少数懒睡噶人可以忽略。休息?呢度係全年无休噶,唔中意就退学!』

变翻身先……

以后讲野都系从两个角度离讲好啊,甘正常噶人先会睇得明咩叫公道啊嘛。

某个关心我噶人话,“你噶性格走向呢,我觉得甘落去,你无好死噶。”

特别注明噶係,呢个人真系关心我噶好朋友。首先感谢佢噶提醒。但我要讲

人,不为好死而活着,自以为是甘存在,风光大葬都填唔到你灵魂噶底气不足

只因 恶心,无处不在

  评论这张
 
阅读(32)| 评论(1)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017