注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

Depressing

这么穷 那么累

 
 
 

日志

 
 

坚强的心。  

2010-05-01 11:34:21|  分类: 完美风暴 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

今朝抵死。关掉闹钟连赖1小时床,然后企起身,挨住栋墙训多3个字,最后一只蚊用攻击“叫”醒我。

睇多次《李献计历险记》,真系好深刻,仲係好搞笑。

听讲之后呢部短片红个阵好受争议,被称“话题之作”。话主角李献计就为佐一个已经完全唔中意自己噶女人而做甘多无谓野,充分体现社会中好多人活得毫无意义。

但其实根本唔系甘,呢部短片完全就系整比D活得半生死,无人欢喜无人愁噶人去睇。

甚至连作者都系甘样噶人啦,我就唔信一个有钱的有才华的某某会去整埋晒D甘样“腐朽”噶东西。

李献计好似做所有野都系为了王倩,一个以前同自己一样有“差时症”噶女人。

但好无奈噶系,故事讲述王倩差时症好翻噶时候,马上就飞起了李献计。就好似一部分噶恋人,可能我会同你好亲密,要生要死,但临到结婚了,混帐,点解你又无钱我又无钱,唔得,分手啦,各奔东西傍大款。

就系甘正常,只要人地一正常翻,稳鬼中意你呢D人啊。哈哈。所以故事讲述有个世上最难玩噶游戏,只要通关了,就可以回到过去,李献计就系围绕呢个游戏,一直希望翻到王倩未好翻噶时候。

终于遇到王倩,不过系已经好翻噶个个。“或者你留在这里,可以找到更好的。或者,我们会重新在一起。”

“那只是因为你在可怜我吧。”

“你这样糟蹋自己,我很痛心。就算让你回去找过去的我,我们也不会在一起很久的”

“就算不会很久,我会再打穿这个游戏,再回去找你。少烦我,以前的你还在等我回去找她呢。”

固执,痛苦,毫无选择。其实无单只好翻噶王倩唔中意献计,献计亦都唔中意已经痊愈噶王倩。

还好,影片噶搞笑部分打救了腐朽而残忍噶剧情。

觉得人生如意,有女有仔沟噶人唔好去睇。费事你又烦住晒话“挑,无聊”

最后讲个笑话啦。人物:me.& sister lucky(我和运气姐姐)

有D人,系别人好想见到噶,有D人係别人不想见到噶。好多人,都有自己想见噶人。

我有时想见一个人,不过可能我噶运气太少。每次就好似排队拿筹甘,无论我早到迟到,好多时派到我个阵就无晒机会。即係个个都有运气见佢,係我无甘噶运气。某一次

“运气姐姐,今次好似啊边个边个(不能出现真实姓名或学校)唔离窝,可唔可以比个机会我,等我望下佢啊?”

“唔得,人地边个边个係女仔,你係唔係?”

“……唔係”

“人地边个边个係佢最好噶朋友,你呢?”

“我……”

“就甘简单,8”

“咪住,甘……可唔可以将其他人噶某一个机会同我换一次,下次我再比翻人地啊。”

“唔得。你觉得,甘样,对其他人公平咩?”

正常噶人遇到甘噶情况,只要逻辑思维高于“弱智”噶等级,都会啉“仆街啊,次次都係我无份,比一次机会我就话对其他人唔公平?甘边个对我公平一下下?”

但系我答“咦?好似真系对其他人唔公平窝。啊,甘下次有机会记得话我听啊,”

“得啦,你好烦啊。我又唔陪得你啦(你又要行衰运啦),88”

“姐姐88”

如果係第个女人甘噶语气同我系呢D问题上甘讲野。我……#¥@……

都係你啊,运气姐姐。就好似同你同名个YUN QI妹妹一样,哪怕我唔喜欢你,但总舍不得闹你,责备你。

谁让你这么美

 

 

睇唔明就笑下啦,睇得明就算了,甘对其他人唔公平!

考试顺利,加油

送多张图:我最欢喜的游戏噶最血腥噶场景,比一个靓妹玩紧

坚强的心。 - Out-liver - on the right

奎托斯将太阳神个头拔出离当电筒用。

靓妹真系幸福啊。

  评论这张
 
阅读(48)| 评论(1)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017