注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

Depressing

这么穷 那么累

 
 
 

日志

 
 

配人地唔起(承受能力低勿入)  

2010-06-28 14:54:36|  分类: 完美风暴 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

继续来到抵死的电影介绍时间。

今次系久违的优秀煽情类港片《岁月神偷》

配人地唔起(承受能力低勿入) - Out-liver - screw all of you
好残忍噶海报……
之所以优秀,因为佢拿好多奖。(之所以拿好多奖,系因为佢优秀)
可能系呢个世界某D部分太无人性,所以出现体现人性噶电影,都会好好睇。
略为幼稚噶细路自白+比较凄凉(凄惨)噶剧情安排+优秀的配乐+演员倾情演出=岁月神偷
大家得闲就睇下啦。
好,剧透时间。
 
影片有好温馨噶父母,好温柔噶大佬,同好百厌噶细路。
不过我最欣赏噶大佬噶演出,特别系佢同条女噶一切一切。
 
 
 
其中最了不起噶系大约中间时段,佢一个人走去条女噶屋企,
佢发现条女超级超级超级有钱噶时候,佢个种无奈,惊愕,慌张,同黯然。
我都未见过有人可以甘传神地将呢D野表现出离,真係好优秀。
就好似平时成日同佢将点样养鱼,买鱼。点知条女屋企噶鱼缸令佢黯然失色,哑口无言。
配人地唔起(承受能力低勿入) - Out-liver - screw all of you
 
so,I think I learn sth(衰仔乐园最喜爱的结尾词)
虽然之前话“当你与你配不起的女孩在一起时,就快点娶她回家。”
其实正常情况都唔正确噶,配唔起就配唔起,自然有第个配得起,暂时无,唔代表你就可以霸住人地一世。
就正如我地要高考,报志愿,再烦,我地要接受,这叫凡人(烦人)。
无料唔读书都死唔到,就面对现实。
《岁月神偷》除了感动,就影射了一个问题,配唔起就要走。
你真係甘中意人地噶话,只有一个办法,唔系娶佢,系死。
 
Sorry,sorry.sorry.I'm just kidding.
这是优秀的电影,有空就看看吧。 
  评论这张
 
阅读(60)| 评论(10)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017