注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

Depressing

这么穷 那么累

 
 
 

日志

 
 

我们失去的。  

2011-03-04 01:18:28|  分类: 完美风暴 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
本文转载自库巴同学《可爱的老师们。》

继续前行的路途中,我们会失去许多

期望有一些,我们一想起,都会高兴一会儿

我觉得我噶精神状态喺可以治疗噶,只要我唔尝试,或唔想象自己尝试一D事。

实在顶唔顺,我仲有最后噶疗程,网易拥有许多很温暖的同我有少少关系噶野。

哪怕我回不去了,思想上,都可以暂时飘回去,温暖一下

好,中间插播美丽的回顾:

ACTION

火旦先生与火旦太太

我知我甘讲呢就比较少人知道我讲紧边个。其实我想讲噶就系10班噶班任许言DAN先生同10班噶MISS XU

佢地两位系我见到老师情侣里面最浪漫最唯美,更重要噶系,最幸福噶。

好多时放学出校门口或者系学校出面,都会见到佢地两个。

好神奇噶係,我呢世人第一次有种望住人地就会心一笑噶感觉。注意係会心一笑,为佢地噶幸福而开心。下面讲述最详尽噶一次。

一个月光风低噶夜晚,放学铃一响,刚好完成作业噶我疲倦甘热烈地向停车场奔去,拿车后悠闲地推向校门。

係另一边噶教师停车场传来两把笑声。

佢地两个推住车,岩出停车场,火旦先生坐上车,然后指住后座,“走,我们兜风去。”

然后MISS笑笑,准备坐上去。顽皮的火旦先生未等佢坐落去就开车,扮到好愤怒噶MISS紧随其后,边追边打。

而结局,当然係未打够几下就揽到实一实,幸福地兜风去了。

我转身望住漆黑噶停车场,“点解我后面无女仔跟住呢?”

一部单车,蕴含住佢地好多好多噶幸福,有一齐踩车噶温馨,有火旦先生独自踩车对MISS噶挂念,有MISS孤身踩车对火旦先生噶惦记,可以係追追打打,可以係拿住饭翻屋企食。所有噶都令人可以会心一笑。

仲有一次,MISS代4班课,佢同其他老师倾计,应该讲到新居布置噶野。我值日,甘岩经过,好清晰甘听到MISS话“家私那些基本上都准备好了。”然后见到佢幸福到无法用语言描述甘傻笑。

那一秒钟,我发誓,以后要嫁比我噶个个人,我一定要努力做到当其他人问佢我地结婚噶野个阵,佢幸福到净识得傻笑。

不过对于佢地,我有个遗憾,唔可以参加佢地噶婚礼。虽然,呢个係必然噶遗憾。

因为吖炟无理由“大熊(我班主任)吗?我想请你班的那个外宿生参加我的婚礼……)

但系,起码我用一种特别噶方式,见证过佢地噶幸福。

佢地每日努力甘教育同一班学生,为佢地噶学习,以及各种事情而操心,同时又有只属于佢地自己噶幸福。

如果我噶外宿生活係一部恶评如潮噶电影,佢地,将会係电影里面最大,最精彩噶亮点。

如果我噶外宿生活係一部最佳影片,甘佢地,将会係甘多个搞笑,特别,恐怖,温馨,复杂噶小故事里面,最令人开心,最感染人噶一个故事。

最后,我想讲呢,我异常衷心甘祝Mr and Mrs火旦幸福,然后我又想讲呢,佢地,肯定,会好幸福噶!!!

CUT

闻说Miss 去英国工作一年,呢个盛夏回来。

原来吖炟一个人寂寞佐甘耐,突然为佢哋觉得伤心,一年,一年

估唔到我唔再从个个校门出离噶同时,佢哋一样无机会一齐放学。

呢个盛夏,好多不可知。唯一可知噶喺,佢哋,会依旧幸福,绝对依旧那种。

我们失去的。 - Chuuei - C  P
真喺望住佢哋噶相都会温暖到笑。
sweet.
我真喺好得戚
作为见证过佢哋噶人,
无论喺一个讨人厌噶外宿生

定喺只会不顾人地感受噶人

我见过甘温暖噶事情

而且喺真实噶,不遥远噶。

或者,有机会,同佢哋两公婆合照一张都好。

又多佐一个唔死得住噶理由,真喺过分。

  评论这张
 
阅读(290)| 评论(14)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017