注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

Depressing

这么穷 那么累

 
 
 

日志

 
 

Changing Is Fine.  

2011-08-08 15:13:48|  分类: 完美风暴 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
无乜人可以成世都坚持一个观念,changing is fine.
唔好成日尝试去证明D乜野,just sad, not angry.

Because of many different things, I feel really sad and angry.

he
I'm sorry I had said sth bad many years ago.
& 请记住,喺你稳我,唔喺我稳你。
你话,我好中意佢,然后你地好相爱,会一直幸福落去。
依家啉翻,其实你喺咪唔满足姐?点解要屈另一个人中意佢,哦,你会幸福D?
或者你想我好嬲,然后阻止你“爱”佢,然后阻止失败。
但就好似紫霞仙子咁,猜对了开头,猜不到结局。
我真喺非常嬲,叼你关我咩事姐。
然后,我啉你大只过我少少,打起上离无着数
更重要噶喺,人有一种逆反心理,通常唔想对方得逞
对唔住,个阵,我一时冲动,心血来潮,突发奇想,扮晒冷静
“你地会散噶。”
我记得你好似有少量惊奇与鄙视,然后你否定我。
我最突发奇想噶在于,我衰到唔理会你噶回答,继续喺度讲,I'm sorry.

“其实你可以……”完整噶我已经背唔晒出离,大概就好似喺度教你甩一个女仔咁,
内容出自我个阵睇噶言情小杂志,以及我噶随便添油加醋(是但讲,喺咁架啦)
(敏感语句用国语表达,我组织唔到我个阵用白话喺讲得几难听,或者动听)
类似什么“把事情说得美好一点,把说过的不好的话解释成对自己有利的方向”
“在那个半分手的状态(白话喺‘未散得晒’,我记得呢个词),她不用缠着你,可以自己回味那些记忆。”
跟住点话?好似喺咩野
“在幸福与伤心中徘徊,早晚会放手。说一下为她好啊,叫她需要时间冷静一下
她冷静的时候,你就不用归属于她了,可她觉得她归属于你,多好。”之类

然后你笑,觉得我弱智,你话你唔会令佢伤心,点点点点点,我唔想知。
最后是记得最清楚的,
“如果是因为别的女孩,那得手前,她问的‘什么你不再爱我了吗’,不要回答。
你一答,她可能就当着是你的最终答案。是,她就会走,不是,那就难分了(晒唔成)。
所以,不要直面回答。没有换人之前,不用像男友那样付出,还可以抱也好,吻也好
就算是你厌了,你自己也不会直面回答吧?”

我其实喺好后悔我会讲咁过分噶野,因为我喺乱UP噶,鬼知你以后会点姐
呢个又唔喺预言,喺言情小说噶阅读理解

你当时点啉我唔知,我信你本来唔想飞佢噶,唔紧要噶喔
回到第一句,无乜人可以成世都坚持一个观念,changing is fine
我又唔知你喺点甩佢,亦都唔知你之后换咗几个个阵喺点甩噶
我就唔明有咩好伤心,有咩好难受?你真喺按足我甘讲,你咁做啊?
喺咪你仲想我公开道歉如果我当年唔出声,第一个她已经帮你结婚生仔啊?
哎呀我仲犀利到阻止一个小生命噶诞生啊,混账啊!
你以为我是谁啊?我还能伤害你,伤害爱你的人呢?
我偏偏要你唔开心?虽然当年我想,但依家唔关我事啊。
你自己啉啉你上一次“开心”个阵发生咩事啦
咩野用另一个女仔刺激某个女仔,带动佢噶情绪,喂我无讲过呢D野喔!
呢个世界有一个词,叫尊重。
唔好讲我唔尊重人,我噶野唔关你事,喺你地稳我麻烦
你就喺吞唔落个啖气,我话你会点,你发誓你就唔会点,然后你真喺点啦,跟住条气就唔顺?
真喺搞笑啦,你唔顺啊,你咪忘记我咯,无人会话你噶喔
why don't you just let me go, or just kill yourself?
I'm sososososososososososo sorry. I'm out of it now.

she
I'm sorry.你帮住佢唔紧要,你唔好捉住我唔放得得姐
你了解当时噶情况咩?
我实在唔明有咩意义咯,你想我救佢啊?
“对唔住啊,你待人真心,散咗之后唔会利用人地啊,再见亦是朋友个阵喺真心噶朋友啊。”咁啊?
what the fuck do I care?
你想我帮佢排除心理障碍,同你修成正果?
我又唔中意你,做咩要帮佢姐?就算我中意你,更加唔会帮佢啦,我会稳佢弱点,一次击倒。
你都识讲个阵我有无讲野,后来噶野都唔会有分别,除咗佢噶心态。
心咩态姐?!佢就系吞唔落啖气,你帮佢吞啊嘛。
就好似某人在杀人,我在说“杀人”两字,后来我判刑了,他没事,还很无辜。
holy shit, dude.

唔好咁得得姐?保你大啦,保你地大啦。我自己噶野已经搞到我好唔掂
夜晚难入睡,早上鼻敏感,日间不能停止眼训。
一唔喺你稳个我中意,又好似你信佢那样信我噶女仔比我,
我马上对佢进行全方位噶心理治疗,世界级噶公开道歉。

你真喺甘想通过某D事证明佢喺爱你噶,然后你地会有结果?
回到第二句话,唔好成日尝试去证明D乜野
我噶意思唔喺个句“感情是不可以试探的。”虽然呢句有D岩。
你都咁信佢咯,就唔好证明,或试探。
喂,唔喺话叫你继续信佢,死心塌地窝,我喺话,你信,咁证明就无用啦。
就好似一个选择题,答岩啦,你就开心死了,幸福死了
做对了,就可以得到你噶嘉奖
只喺一个答案,你证明唔到D咩,依家噶答案,以后可以改
你信佢,你就觉得佢以后都喺呢个答案,而且唔喺表象,咁你证明离做咩姐。
Is this funny for you?make you feel cool?
"我跟你在一起,不是因为你为我做很多事情,不是因为,不是因为。"
做咩啊?边个唔识讲姐……不过你放心,我唔会讲,都话唔关我事咯
唉,依家噶试探,佢做得好好,
但如果只喺一个正确答案,后来又变翻唔好,你再试,又好翻,再错。
喺咪好好玩姐?

我唔喺教你做一个醒目噶智慧女孩,
我唔会同我唔在乎噶人讲个D野,唔会叫你对自己好D
哪怕我唯一在乎噶人都唔想听

你地噶事对于我离讲,只喺一个故事
我愿意的话,甚至只喺一个唔存在噶东东。
are we clear?







OK.
now.
I'm really out of it.
I'm just sad &really sad now , but not angry any more.
  评论这张
 
阅读(64)| 评论(3)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017